Algemene informatie

Rolsteigers zijn een specifieke tak van sport: ze zijn immers voorzien van wielen en vallen daarmee niet onder de wet- en regelgeving voor vaste steigers.

Rolsteigers worden doorgaans in bulk gekeurd. Dat wil zeggen dat de keurmeester per rolsteiger alle elementen keurt en voor de gehele rolsteiger een certificaat afgeeft.

Elementen die niet goedgekeurd worden worden voorzien van een afkeursticker; de rest van de steiger kan alsnog goedgekeurd worden zolang deze elementen uit de roulatie gehaald worden.

Vaste steigers

Vaste steigers worden niet door een onafhankelijk keurmeester gekeurd. De elementen zijn eigendom van een gecertificeerd steigerbouwbedrijf. Elke vaste steiger wordt na de oplevering gekeurd en voorzien van een scaffold-tag of steigerkaart.

Deze informatie is daarom specifiek bedoeld voor rolsteigers. Wilt u meer informatie over vaste steigers keuren neem dan vooral contact met ons op via info@irptesting.nl

Werkwijze

IRP Testing ondersteunt u bij het maken van passende offertes voor uw klanten. Bij acceptatie zal onze planning uit uw naam contact opnemen met de klant om te vragen wanneer de keurmeester welkom is voor het uitvoeren van de keuringen. Vaak zal dit in combinatie gebeuren met de keuring van de elektrische arbeidsmiddelen, trappen en ladders.

Na afronding zullen alle certificaten naar u verstuurd worden waarna u deze persoonlijk kunt afleveren bij uw klanten.

IRP Testing keurt rolsteigers altijd volgens de geldende normering en levert de keuring digitaal op aan u als accountmanager.
In dit afleverpakket bevinden zich:

  • Bulkcertificaat
  • Testcertificaten compleet (goedkeur en afkeur per steigercombinatie)
  • Testcertificaten afkeur (1 certificaat per steigercombinatie)
  • Testcertificaten goedkeur (1 certificaat per steigercombinatie)

Indien gewenst kan IRP Testing ook de keuring in een .GAR bestand, .CSV bestand of .XLSX bestand aanleveren.

Alle certificaten kunnen voorzien worden van uw logo, handtekening en huisstijl.
IRP Testing is in dit geval volledig onzichtbaar.

Indien u de certificaten liever door IRP Testing laat ondertekenen in het kader van verantwoordelijkheid dan is dit geen enkel probleem.

Wat kan IRP Testing voor u betekenen?

Wilt u als opleidingsinstituut in veiligheid de keuring van rolsteigers bij uw klant aan kunnen bieden zonder dat u daarvoor een medewerker moet aannemen of zelf de opleiding volgen?

Neem dan contact met ons op via info@irptesting.nl en we zullen u van A tot Z begeleiden bij uw opdrachten.