Luchtvrachtveiligheid

Machines en machineveiligheid zijn een specifiek vakgebied. Het kost veel tijd om dergelijke trajecten van begin tot eind goed vorm te geven waarvoor specialistische kennis nodig is.

In deze gevallen is het een logische stap een specialist in te schakelen. IRP Testing helpt u verder.

De verdiepende RI&E

IRP Testing werkt volgens een bewezen gefaseerde aanpak met separate opleveringen.

Wanneer u met machines werkt, moet er een aanvullende RI&E opgesteld worden. Dit vergt een specifieke aanpak. Waar oudere machines moeten voldoen aan de arbeidsmiddelenrichtlijn, dienen nieuwe machines vaak aan de Machinerichtlijn te voldoen.

Ook is de zogenaamde Low Voltage Directive van toepassing of dient het apparaat conform de EMC Directive gebouwd te worden.

In deze gevallen kan het zomaar zijn dat u als veiligheidskundige of veiligheidsbedrijf niet de specifieke kennis heeft om dit goed vorm te geven.

In deze gevallen kunt u de ondersteuning van IRP Testing inschakelen waarbij wij als uw collega optreden.

CE

Veel producten, met name machines, dienen voorzien te zijn van een CE markering.

In deze gevallen is het meestal zaak om een goed Technisch Dossier (TD) op te stellen en conformiteit te verklaren.

Sommige machines zoals genoemd in bijlage IV van de 2006/42/EG (Machinerichtlijn) dienen gekeurd te worden door een zogenaamde Notified Body. In beide gevallen heeft IRP Testing een gefaseerde aanpak bestaande uit 6 Fases. Hiermee kunnen we tot een rechtsgeldige en conforme CE-markering komen.

Werkwijze

U kunt de diensten van IRP Testing op twee manieren inzetten bij uw klant:

 1. Ontzorgd
  Wij maken na overleg een offerte voor uw klant, we gebruiken uw logo en communiceren uw adviesverkoopprijzen.U bepaalt de prijs, ons tarief blijft gelijk. Meer of minder marge maken is daarom geen enkel probleem
 2. Uurbasis
  Ook kunt u onze diensten op uurbasis inzetten. Wij rekenen in zulke gevallen enkel de gewerkte uren. Het projectrisico legt u door naar uw klant of neemt u zelf. Dit is geheel aan u.

Wie is er verantwoordelijk?

In vrijwel alle gevallen is de werkgever verantwoordelijk. Vergelijk dit met een accountant: hoewel uw accountant gecertificeerd is en zijn werk naar eer en geweten doet tekent een bedrijf voor de cijfers dan is deze altijd eindverantwoordelijk.

Alle verantwoordelijkheden zoals de toetsing van een ARI&E of VRI&E die wel bij u als uitvoerder liggen, legt u vanzelfsprekend door naar ons.

Waarom IRP Testing?

 • Wij voeren uit uw naam opdrachten uit bij uw klanten.
 • We ondersteunen bij het opstellen van offertes.
 • We begeleiden u van begin tot eind van de opdracht.
 • U wordt volledig ontzorgd in de uitvoering.

U bepaalt in welke mate wij ondersteunen, waarbij één punt centraal staat: U bent het aanspreekpunt voor uw klant, wij zijn uw collega.

Wat kan IRP Testing voor u betekenen?

Namens uw bedrijf kan IRP Testing vele werkzaamheden voor u uitvoeren.

Enkele voorbeelden:

 • Aanvullende RI&E Machines
 • Verdiepende RI&E Machines
 • CE markering conform machinerichtlijn
 • Certificatie Pretparkattracties